Dags att flytta? Vi har bästa tipsen!

När du ska flytta finns det många saker som du måste tänka på. Ska du flytta helt på egen hand och sköta packning, transport och flyttstädning själv, eller ska du anlita en flyttfirma som sköter arbetet åt dig? Hur kan du packa på bästa sätt och hur säkerställer du att lägenheten eller huset som du ska flytta in i är helt tömt och redo?

Ja, frågorna är helt klart många, men vi har tagit fram de absolut bästa tipsen för att din flytt ska ske på ett så enkelt och smidigt sätt som möjligt. Vi vet att man inte kan förutse alla saker som kan komma att ske, men genom att vara väl förberedd kommer du ändå en bra bit på vägen.

Packa inte i sista stund

Har du anlitat en flyttfirma för packning kan du bortse från denna punkt. För att flytten ska gå snabbt och enkelt behöver du se till att ha hela packningen klar till flyttdagen. Det är naivt att tro att du ska hinna packa ditt hem på en vecka, speciellt eftersom det troligtvis tagit år att fylla på och bygga upp. Se därför till att du packar i god tid och börja sortera och slänga saker du inte behöver – redan när flytten är ett faktum.

Visa uppskattning till hjälpande händer

Har du bett om hjälp från vänner och familj med din flytt? Då är det viktigt att du kommer ihåg att tacka ordentligt. Många väljer att erbjuda den klassiska pizzan efter att flytten är slutförd och klar, men vill du köra ”all in” kan du till och med beställa en flyttårta i form av en flyttbil, flamingo eller flyttkartong för att skoja till det lite. Fundera på hur du kan visa uppskattning på bästa sätt och läs mer här om olika tårtalternativ.

Abonnemang, adressändring och försäkringsbolag

Inför en flytt ska du inte bara se till att ha packat rätt och ha bärhjälp eller anlita en flyttfirma. Här ska du även se till att du har alla papper i sin ordning. Till att börja med ska du se till att du adressändrar och glöm inte eftersändningen, något som kan vara väldigt avgörande. Flytta även över eventuella abonnemang och se till att du byter adress hos försäkringsbolaget och lämnar information om ditt nya boende.

Fördelar med flyttfirma

Har man flyttat själv hela sitt liv kommer man troligtvis inte att förstå varför så många väljer att anlita en flyttfirma, men sanningen är att det kommer med enorma fördelar. Med en flyttfirma kan du välja om du vill ha hjälp med hela eller delar av flytten och du kan dessutom nyttja RUT-avdraget för att få lägre kostnader. Det gör att det inte kommer att kännas lika mycket i plånboken att få den där efterlängtade hjälpen och avlastning när flytten känns som mest stressig och påfrestande. RUT-avdraget ger dig 50 % reducering på arbetskostnaden. Väljer du däremot att köpa material från flyttfirman, t.ex. om du vill ha flyttkartonger, så betalar du fullt pris på detta.