Därför är inredning och design viktigt

Borta är tiden då inredning och design endast var ett uttryck för att visa att man hade god smak och råd att inreda hemmet med fina, exklusiva designmöbler. Allt fler inser vikten av att ha ett hem som speglar personligheten hos den eller de som bor där. Och som är ett krypin där man kan känna sig helt säker, trygg och avkopplad. Syftet med att exempelvis anlita en inredare är att få tips och idéer på hur man kan maximera och nyttja olika utrymmen för olika behov. Samt att hitta rätt stil och känsla för det man själv önskar komma hem till varje dag.

massagestol_vsas_-1545

Ordspråket ”mitt hem är min borg” känns aktuellt nu när trenden går mot en mer personlig, naturnära och grön inredning. Naturliga material som läder och betong kan man enkelt plocka in i inredningsdetaljer som kuddfodral, krukor, ljuslyktor och liknande. Det gröna tar man lättast in med hjälp av gröna växter, gärna stora, som kan stå på golvet alternativt på fönsterbrädan, men också genom plädar, kuddar, gardiner etcetera. Att mixa fina och personliga inredningsdetaljer och material med funktionella möbler kan förvandla ditt hem till den perfekta oasen. Det spelar ingen roll hur stort eller litet ett hem är om inredningen saknar proportionalitet i förhållande till layout och behov.

Trender som är ute

Den chica industriella stilen, med minimalistiska, strikta inslag och vitt, vitt. Vitt är en trend som helt försvunnit och istället ersatts med färg och djärvare inslag. Även ombre-looken är över, vilket gäller för såväl inredning som för hår. Istället är det tropiska och blommiga mönster som får ta plats och breda ut sig i våra hem. Gärna med stora, maffiga mönster och matchande färgskala. Vissa hävdar också att kombinationen svart och vitt är på utgående. Men kanske att just den kombon kommer att hålla ändå, precis som sammet och jeans som aldrig tycks bli omodernt – bara man använder det på rätt sätt.

Trender som är inne

Som sagt – stora, maffiga, geometriska, blommiga och tropiska mönster är det som är på tapeten just nu och mjuka. Rosa toner i kombination med flamingos och färgglada tapeter kan mycket väl bli det nya svart/vita. Att rosa passar till det mesta, som grått, marinblått, grönt och guld har nog de flesta insett.

kakeltrender_varma_toner_hexagon

Men en något mer vågad och kanske något udda kombination är rosa och gult. Som är oväntat snyggt! Vågar man inte gå all in kan man ju börja med att mixa och matcha några sammetskuddar i dessa färger och köra på mer säkra kort tills man har vant sig.

Inredning och välmående

Det finns en hel del forskning som visar att en trevlig och välfungerande arbetsmiljö är ett effektivt sätt att höja produktiviteten. Det går att inreda med hälsa, prestation och välmående i åtanke, både på arbetsplatsen och i hemmet. Faktum är att design och hjärnforskning är två områden som ligger relativt nära varandra. Grunden till välmående ligger i att organisera, och som väl är finns det massor med snygga och smarta förvaringslösningar för såväl hem som kontor. Med naturliga element i form av blommor och växter får vi en direkt lugnande effekt. Många gröna växter är dessutom luftrenare, vilket i sin tur ger ökat välbefinnandet.