Inredningsbloggar som alla inredningstokiga bör följa

Först och främst – vad är en blogg? Själva ordet kommer rån det engelska ordet blog, som är en förkortning av ordet weblog som kan förklaras som en digital dagbok. Men det kan vara, och är oftast, så mycket mer: journalistiskt publicerade texter, en spelsajt, ett forum för debatt och så vidare. Vissa bloggar är väldigt nischade, andra mer generella. Gemensamt är att de fyller en funktion som en slags kommunikatör mellan avsändare och mottagare, vilket innebär att det inte alltid handlar om vad man skriver om, utan hur man kommunicerar det; rörliga bilder, länktips, tävlingsmoment, proffsiga bilder och liknande lockar ofta läsare.

P1250045

Två utländska bloggar som är värda att följa är EyeSwoon och Coco Kelley. Den första drivs av New Yorktjejen Athena, som skriver om mat, underhållning, mode och livsstil. Hennes blogg har bland annat uppmärksammats i Elle Decor, Architectual Digest, Martha Stewart Food & Wine med flera kanaler. Även nästa blogg, Coco Kelley, drivs sedan 2007 av den amerikanska bloggerskan och entreprenören Cassandra LaValle, som bor i Seattle Washington i USA. Cassandra skriver om allt från party tips, dukning och inredning till resor. Mat och mode med ett urbant och sofistikerat leverne som utgångspunkt. 2014 grundade hon företaget The Emerald Studio, som är ett slags kreativt kollektiv.

Prisvinnande bloggerska

Bloggerskan Jannice Wistrand från Skåne blev av läsarna framröstad till Årets inredningsbloggare 2017 i Elle Decoration Swedish Design Awards. Jannice arbetade tidigare som civilekonom och marknadschef, bland annat inom livsmedelsbranschen och sedan tidigare bland annat studerat Designteori på högskolan och gått flera utbildningar inom området inredning, bland annat Feng Shui. Den kreativa ådran har därmed alltid funnits där och Jannice började arbeta som inredare och Feng Shui-konsult. Hon brinner för det egna skapandet och gillar särskilt funkis som inredningsstil. Jannice delar också med sig av sitt eget intresse för bakning, mat och dryck och gillar allt som ger livet lite extra krydda.

Killar som bloggar om inredning

Erik Mäki, som driver bloggen VarDagsRum, skriver och inreder efter mottot ”jag gillar det jag gillar”. Med hjälp av bland annat kristall, glas. Gröna nyanser och vitt vill Erik ta in naturen i sitt hem och i sin blogg. En annan framgångsrik och kreativ bloggare är 22-åriga smyckesdesigners Jeppe Emanuelsson, som står bakom bloggen jeppes.

petra-tungarden-metromode

Han inspirerar mycket med sin fingertoppskänsla för inredning, stil och design. En tredje blogg, som skiljer sig något från en traditionellt uppbyggd blogg, är Trendgruppen PR, ett företag som bland annat drivs av trendgurun Stefan Nilsson. Trendgruppen erbjuder olika tjänster inom PR, med specifik kompetens inom design.

En annorlunda blogg

Fantastic Frank, som är en mäklarfirma, driver bloggen Hemmafix där man kan hitta tips om pyssel. Hemmafix och framförallt DIY som är deras nisch. Företaget grundades 2010, och har kontor både i Stockholm och Berlin. Bloggen tar med följaren i en inredares vardag, ibland för fotosessionen i utlandet, ibland på TV-inspelning med design- och inredningsexperten Ernst Kirchsteiger. Bloggen innehåller mestadels hemmafixprojekt, men man får även koll på olika inredningstrender ifrån världens olika hörn. På hemsidan finns allt från objekt som är till salu i Stockholm och Berlin. En shop i vilken det går att köpa konst och annan inredning samt länk till bloggen och dess olika kategorier.

Handla inredning

Det finns många affärer som idag säljer inredning, både sånt som dom själva har tagit fram men också via andra aktörer. Vanliga aktörer såsom IKEA, MIO och Trademax har börjat få konkurrens. Inte minst på nätet där många aktörer tar sig fram stora som små. Det som främst skiljer beteendet på internet är att det finns bra shopar som samlar massa inredning och produkter från flertalet andra affärer. Det sparar konsumenten mycket tid eftersom man inte behöver surfa runt och kolla på flera olika sidor och man får enkelt en överblick över vad som finns inom t.ex. svarta soffor. Ett exempel på en sådan shop är inredningsshoppen som på ett fint samlar massa produkter som är förknippade med inredning och har även en smidig kategorisering. Här kan man få en överblick på över fler än 10 butikers sortiment och även sortera inom olika attribut. Det är ganska svårslaget, framförallt när man också kan få indikation på priser etcetera och jämföra så enkelt. Rekommenderar alltid att kolla på en sån här sajt innan man bestämmer sig för att handla inredning.