Inredningsprojekt

Så får du råd med ditt inredningsprojekt

En förändring i hemmet behöver inte kosta skjortan, men om man vill göra en större förändring i hela hemmet så kan inredningsprojektet bli en kostsam historia. Att bara byta ut gardiner, måla om i ett rum eller kanske köpa en ny byrå är sällan ett ekonomiskt problem, men hur gör man om man vill förändra hela stilen i hemmet, utan att tömma plånboken helt?

Det absolut bästa är naturligtvis om man försöker spara ihop alla pengar som man kommer att behöva, men i vissa fall kan projektet inte vänta och man är i behov av pengarna på en gång. Har man inte möjlighet att spara ihop pengarna kan man välja att finansiera sin inredning med hjälp av ett lån. Att ta ett lån kommer med mycket ansvar, även om det inte handla om många tusentals kronor. Man behöver vara införstådd med att ett lån alltid behöver betalas tillbaka inom angiven tid och att det kan förekomma en del extra avgifter.

Trots det är ett lån en mycket smart lösning för ditt inredningsprojekt. Har du lån och krediter sedan tidigare är det alltid bäst om du kan samla flera lån på en gång och i samband med att du ansöker om ett nytt. För det första så kommer du slippa betala flera belopp och räntor varje månad och dessutom ökar det din kreditvärdighet om du visar att du är intresserad av att bli av med de lån som du redan har idag, istället för att enbart samla på dig fler.

Beroende på hur höga dina tidigare lån är kan banken i fråga hjälpa dig att lösa dessa och på så sätt har du samlat alla dina lån till ett och samma belopp. Detta gör inte bara att du får chansen att påbörja din förändring i hemmet så fort som du önskar, utan gör även så att du faktiskt tjänar in en del pengar som annars hade gått förlorade på dina räntor och avgifter.pengar
Den bästa formen av lån för ett inredningsprojekt är ett privatlån, även kallat blancolån. När du ansöker om ett privatlån behöver du inte lämna någon form av säkerhet och trots det så kan lånebeloppen komma upp i riktigt höga summor. En annan fördel med privatlånet är att du inte behöver förklara för banken vad du ska använda pengarna till. Du kan med andra ord bestämma dig för att köpa möbler för hela beloppet, köpa nya tapeter eller kanske helt och hållet strunta i inredningsprojektet och åka på dina drömmars resa. Valet är ditt!

Tips! Kom ihåg att om du vill samla dina lån i samband med en låneansökan behöver du räkna in de fullständiga beloppen för de tidigare lånen. Du ska alltså ansöka om ett belopp som räcker för både inredningsprojektet och för de skulder som du vill lösa.