Inredningstrender 2018

Överallt på internet kan du hitta olika tips på hur du kan inreda din bostad på bästa möjliga sätt för att skapa en mysig och modern känsla som är rätt i tiden. Här har vi listat tre trender i inredningsväg som kommit att bli populärt 2018 och som antagligen kommer hålla sig kvar framöver. Det centrala när det kommer till trender inom heminredning och design idag är naturkänsla. Att få fram en ekologisk och multikulturell estetik i sitt hem är ett tecken på vår samtid, där vi ständigt influeras av andra kulturer och länder, samt värnar om miljön.

inredningstrender-2018-980x515-c

Möbelkollektionen The New Fusion från designern John Lewis består av vackra, udda färger och mönster. Enligt skaparen själv är samlingen inspirerad av mönster och den känsla som vi finner i Rajasthans städer och palats. Precis som förra året är djungel och tropik stora trender. Bland annat är den så kallade Swiss Cheese-plantan (Monstera Deliciosa) en mycket populär prydnadsväxt. Flera olika nyanser av grönt blandat med rustika, mörka trämöbler dominerar i moderna hem. Tänk storskaliga bladtryck, överdimensionerade insekter, safari och exotiska fåglar. De huvudsakliga komponenterna i ett modernt, trendigt hem är djur, grönt och mönster. Med dessa tre ledord kan du göra ditt hem redo för nästa år.

Mönster

När det kommer till mönster har det länge varit aningen tabubelagt att inkorporera flera olika typer av dekor, symboler och texturer. I år har mönster åter introducerats och den här gången gäller det att överdosera! Att mixa och matcha med olika mönstermotiv är oerhört populärt, dessutom är det många som även blandar texturer. Prova att blanda småskaliga Ikat-print i tyg med större paisley-inspirerade mönster på tallrikar och porslin. Enligt dagens inredningsexperter ska du även försöka använda färger med samma intensitet. Blanda inte exempelvis pasteller med juveltoner och fördela mönster jämnt i hela rummet. Om majoriteten är på ena sidan av rummet ser hela utrymmet obalanserat ut.

Grönt

Som tidigare nämnt är det viktigt att förmedla en ekologisk, naturlig känsla i sin inredning idag. Därför är grönt årets hetaste färg och den kommer i alla olika nyanser. Den allra mest populära gröna färgen är den ljusa, men den bryts lätt av med en mörkare, murrigare nyans för att ge mer djup i rummet.

jotex-ss-18-980x515-c

Den gröna färgen har en historia att förknippas med överflöd, rikedom och välstånd. 2017 utnämndes ”Greenery” till årets färg av Pantone, denna gröna nyans symboliserar ”renlighet” och sades bli årets trendfärg. Denna kulör kommer att synas överallt, vare sig det gäller mode eller möbler som en av inredningstrenderna.

Fjärilar

Modeindustrin har stor påverkan på vad som blir populärt när det kommer till möbler och trender i hemmet. Dolce Gabbana släppte 2017 en kollektion inspirerad av stränder och exotiska mönster och experter menade att färger inspirerade av naturen skulle dominera. Bland dessa trender fanns även fjärilar, denna känsliga insekt ger en elegant, feminin och lyxig touch när den används i möbeldesign. Enligt Elle Decor är denna varelse i allt större utsträckning som ett flytande, glatt motiv i den tidigare dystrare hemdesignen. Designern Eduardo García Campos skapade 2013 en stol som kom att heta ”Fjäril” och denna skapelse kom att bli vinnaren av ’Design Awards och Competition” samma år.