Olika sortiment av trädgårdsmöbler

Trädgårdsmöbler i olika stil

Allas trädgårdar ser olika ut och har olika potential för att bli mysig och fin med hjälp av olika varianter av trädgårdsmöbler. En del av oss är ute efter smarta och kompakta lösningar medan andra mer är ute efter det som är mest trendigt.
Vad som dock är gemensamt för oss och K-rauta som vi inspireras av är att vår sortiment av trädgårdsmöbler är väldigt likt K-rautas sortiment av trädgårdsmöbler. Marknaden är så bred så det finns alltid något för alla att tycka om. Har man avsaknad av förråd att förvara sina trädgårdsmöbler i under vinterhalvåret kanske man mest är ute efter möbler som tål väta, vind och snö utan att bli förstörda. Då kanske konstrotting är det bästa alternativet.
folk i trädgårdsmöbler

Konstrotting möbler

Just konstrotting-möbler har ökat markant de senaste åren just på grund av att de är underhållsfria och de mest vädertåliga trädgårdsmöblerna som finns på marknaden. Även material som kompositplast har ökat då dessa också kan stå ute i alla väder utan att bli förstörda. Dessa möbler ser ut och känns dessutom som helt vanliga trämöbler genom sin utformning.Många smarta och kompakta lösningar har tillkommit och allt fler väljer dessa för att underlätta vardagen med inbyggda och smarta förvaringslösningar. Även stora och små dynlådor som också är underhållsfria är en vanlig syn i människors trädgårdar. Många av de trädgårdsmöbler som finns i konstrottingmaterial har funktionen inbyggd förvaring. Det finns olika varianter av soffor och bänkar där locket enkelt kan lyftas upp för att man ska kunna förvara eventuella dynor och kuddar eller andra tillbehör till sina utemöbler.
Det som förespråkar dessa konstrottingmöbler är också att de går att få i olika kulörer som vitt, grått, brunt och svart. Kuddar och tillbehör till dessa möbler är oftast tillverkade i vattenavvisande material men också i olika färger utefter val.

Även om dessa underhållsfria möbler är mycket tåliga är det såklart en fördel om man använder skydd över sina konstrottingmöbler för att få en betydligt längre livstid.Vanliga trämöbler i trädgårdar har funnits sedan länge och ett tag var det nästan det enda material som fanns att beskåda på folks altaner, terrasser och gräsmattor. Kanske har de minskat i antal just på grund av att de ständigt är i behov av underhållning såsom grovrengöring och behandling med träolja för att de ska må bra. Ibland kan även slipning av trämöblerna behövas innan behandling av träolja där inte enbart rengöring ger effekt. Fördelen med dessa möbler är såklart att de finns i fler utföranden än konstrotting. Dessa möbler kan man även själv slipa och måla och lacka för att få egen prägel på. På konstrottingmöbler måste man istället vara säker på vilken färg man önskar på de möblerna.Att välja möbler för sin trädgård är naturligtvis helt individuellt gällande vad som passar och vad man tänkt ha möblerna till i för syfte. Kanske önskas en mysig loungehörna eller en stilren matgrupp. Vad man än väljer bör man utgå från ändamålet för möblerna för att undvika att man ångrar sitt köp.Har man dessutom ett uterum på sin altan eller i sin trädgård gör alla trädgårdsmöbler sig oerhört bra även i dessa utrymmen. Det är det som är det härliga med just trädgårdsmöbler -att de passar likväl inomhus som utomhus! För den som vill fördjupa sig så finns det mer på K-rautas hemsida eller på Wikipedia